Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Kerst 2011

leave a comment »

IMG_0850

Vorige week vrijdag zijn we in alle vroegte uit Hamburg weggereden om de laatste dagen van het jaar in Nederland bij de familie te zijn. Een dag voor vertrek had Sam nog een maag-darmvirus. Hij klaagde regelmatig over buikpijn en prompt daarop gooide hij iedere keer zijn maaginhoud eruit. Gelukkig had hij geen diarree en was hij de dag van vertrek er weer helemaal bovenop. Het is raar hoe dat met kleine kinderen gaat; ‘s avonds liggen ze voor dood op de bank en de volgende ochtend schieten ze weer als een wervelwind door het huis.

Op eerste kerstdag hebben we zoals eigenlijk ieder jaar de verjaardag van Florence en Jac gevierd. Na wat uitstapjes naar Zwitserland en Hamburg was dat dit keer weer gewoon bij opa Jac thuis in Etten-Leur. Jac had besloten als thema van het kerstmenu de heilige Jacobus te nemen. Dit is Spaanse beschermheilige en naamgever van Santiago de Compostella. Jac heeft al meermaals (delen van) wandeltochten daarnaartoe gemaakt. De gerechten en wijnen kwamen dus heel passend uit die streek.

De daaropvolgende dagen zijn we in Etten gebleven. Omdat Famke het virus schijnbaar van Sam had overgenomen en onze batterij ook leeg was, hebben we geprobeerd het rustig aan te doen; een wandeling in de buurt, het bezoeken van een levende kerststal, dat idee. De twee uitzonderingen waren bezoeken aan Fons en Lilian in Berkel en een bezoek aan het spoorwegmuseum met Peter, Bettina en hun kids Lucas en Sofie.

Eergisteren zijn we vervolgens naar Pauls ouders in Velsen gereden waar we straks oud en nieuw gaan vieren.

Tot slot nog een linkje naar een verzamelalbum met diverse aardige foto’s en films die we in december gemaakt hebben.

Written by pcammaert

December 31, 2011 at 11:22

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: