Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Kerst en oud en nieuw

leave a comment »

IMG_4730

Kerstmis ligt al weer bijna twee maanden achter ons, maar toch willen we er nog over schrijven. Dit jaar hadden we er voor gekozen de kerst weer eens in de sneeuw door te brengen. Bij de keus van een locatie was de bereikbaarheid met het OV een belangrijk criterium. Na flink wat zoeken op het internet, zijn we op Garmisch-Partenkirchen in het uiterste zuiden van Bayern uitgekomen. Garmisch is vanuit Hamburg met maar één overstap in München te bereiken. Voor de reis naar München hebben we voor de nachttrein gekozen en daardoor twee vakantiedagen gespaard. De kindjes vonden het bovendien een geweldige belevenis.

In Garmisch verbleven we samen met opa Jac en ome Victor in een appartement in het centrum van het dorp. We hebben de hele week zelf gekookt, waarbij het culiniare hoogtepunt een verse reebout was. Mmm… mals en sappig rood vlees…

Overdag was eigenlijk het plan, dat we zouden gaan skiën. Omdat Paul echter kort voor kerst bij en val zijn pols had gebroken, was het aantal skiërs van drie naar twee gereduceerd. Sam heeft vier dagen in een klasje gezeten en Florence heeft met privé-les haar techniek van het parallel-skiën geperfectioneerd. De rest van het gezelschap heeft zowel in het dal als op de berg gewandeld en wat bezienswaardigheden in Garmisch bezocht.

Op twee dagen zijn we met zijn allen op pad geweest. Het eerste bezoek was aan slot Neu Schwanstein. De naam zegt de meeste lezers waarschijnlijk niet veel, maar de kans is groot dat je dit sprookjesachtige kasteel direct herkent zodra je er een foto van ziet. Walt Disney heeft het ontwerp van het kasteel van Doornroosje in Disney Land op dit slot gebaseerd. Het tweede uitstapje was naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze (2962m). Omdat het extreem helder was, konden we (theoretisch) 120km ver kijken.

Weer terug in Hamburg hebben we oud en nieuw met de andere kant van de familie doorgebracht; opa en oma Cammaert en ome Fons waren langs gekomen om met ons oliebollen te bakken, vuurwerk af te steken, oesters te eten en champagne te drinken. Al met al een waardige afsluiting van 2013.

Written by pcammaert

February 17, 2014 at 22:39

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: