Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Divers zomernieuws

leave a comment »

P1010186

De afgelopen maanden hebben we van het mooie zomerweer genoten en allerlei kleine uitstapjes gemaakt. Daarvan hier een lange ´verzamelpost´.

Omdat Sam van opa Jac voor zijn verjaardag een nieuwe grote fiets had gekregen, konden we wat grotere fietstochten maken. Famke heeft Sams eerste kinderfiets gekregen en kan ook al aardig fietsen maar op onze uitstapjes nemen we haar nog mee in de kinderzit. In Duitsland mag je de fiets gratis meenemen in de trein en daar maken we dan ook vaak gebruik van. In een kwartier tijd ben je zo buiten de stad en in de natuur.

Kort voor de zomer heeft Sam nog nog een flink aantal mijlpalen behaald. Hij bezit nu zijn bronzen zwemdiploma (iets onder het Nederlandse A diploma). We hebben gemerkt dat we hem al zonder gevaar alleen in het zwembad kunnen laten. Waterangst heeft hij nooit gehad -eerder het tegendeel- maar zijn techniek is nog niet echt goed ontwikkeld. Op naar het volgende diploma dus. Qua sport is Sam sowieso lekker bezig. Zijn eerste seizoen Taekwondo heeft hij met een mooi certificaat afgesloten en wekelijks voetbalt hij met zijn vriendjes onder begeleiding van twee trainer-papas.

Een paar weken geleden had Florence op het werk de mogelijkheid om een fotoshoot te doen. Spontaan heeft ze Famke meegenomen wat een aantal schitterende mama-dochter-foto´s heeft opgeleverd.

Ook oma en de twee opa´s en broers zijn aan hun trekken gekomen. We waren twee keer in Markelo (barbecuen!) en hebben vijf keer bezoek in Hamburg gehad. Het -tot nu toe- hoogtepunt was dat Sam en Famke een weekje bij opa en oma in Velsen mochten logeren. Papa en mama hielden dagelijks via Skype of de telefoon contact. Heimwee hadden ze nauwelijks, eerder het tegendeel; Toen de week bijna voorbij was zeiden ze dat ze bij opa en oma wilden blijven. Nou ja zeg!

Tot slot nog wat zeilnieuws. In juni heeft Paul een week gezeild met twee ruige zeebonken op het zeiljacht van onze vereniging. Omdat die week vast stond en we geen oppas voor de kinds geregeld kregen, kon Florence helaas niet mee. Ondanks dat was het een fantastische week: mooi weer, goede wind en veel geleerd van twee oude rotten.

Written by pcammaert

August 15, 2015 at 22:21

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: