Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Parijs

leave a comment »

IMG_9811

De laatste week van oktober waren Sam en Famke op vakantie bij Opa Jac in Etten-Leur en zijn wij een midweekje naar Parijs geweest. Voor ons was het een weerzien met de stad waar we 17 jaar geleden onze eerste vakantie samen doorbrachten.

Veel is er niet veranderd. De stad is nog steeds even bruisend, mooi en druk. Wat ons wel opviel waren de enorme hoeveelheden Japanners en Chinezen. We hebben meerdere pasgetrouwde Japanse stellen gezien die zich in huwelijksjurk en -pak op de foto lieten zetten. Een tikje gek maar wel grappig. De enorme mensenmassa voor de Mona Lisa in het Louvre was ook maf. Bij ons vorige bezoek kon je daar nog gewoon op 1 meter afstand naar kijken. Nu stonden er twee hekken voor en stond je op 4 meter afstand. Dan zie je dus nog maar weinig. Niks eigenlijk.

Doordat ons budget dit keer iets groter was dan destijds als student, hebben we dit keer wèl veel mooie restaurants bezocht. Het eten vonden we geweldig. De keus aan gerechten is veel breder dan bij ons, ook in de simpelere tentjes. Op de kaart staan altijd wel schaaldieren, champagne, foie gras, slakken en dergelijke. Wel hadden we het gevoel dat de moderne Franse keuken nog niet echt in Parijs was aangekomen: veel room, aardappel en vlees of vis. De groente was vaak afwezig. Een zilveruitje, wat schijfjes champignon en een takje peterselie en dat was het dan wel.

Naast de gewone lading met foto’s hebben we dit keer als experiment een aantal foto-sets met thema gemaakt: selfies, metrohaltes en schilderijen.

Written by pcammaert

November 10, 2015 at 08:52

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: