Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Zomer 2016

leave a comment »

IMG_1870

De zomer kwam dit jaar wat traag op gang, maar wat was hij uiteindelijk mooi en lang. In deze blogpost kijken we graag terug op bijna drie maanden zon, warmte en mooie momenten met vrienden en familie. Waarschuwing: dit is een long read!

Ook dit jaar zijn Sam en Famke weer een week bij opa en oma in Velsen en opa in Etten-Leur geweest. Terwijl die twee vreselijk verwend werden, moesten papa en mama die twee weken gewoon werken. ´s Avonds hadden we de mogelijkheid om wat restaurants die al lang op ons todo-lijstje stonden te bezoeken. Dat dan weer wel! Highlights waren Le Canard Nouveau (1 ster) en Au Quai, een modern visrestaurant met schitterend uitzicht op de haven van Hamburg.

Met het gezin zijn we twee losse weken weggeweest. Al heel lang stond op ons lijstje om een Duits waddeneiland te bezoeken. Met onze ´Zwitserse´ vrienden Dirk en Anita en hun kinderen Nout en Nils hadden we het autovrije eiland Langeoog uitgekozen. Ondanks dat het geen super strand- en zwemweer was, hadden we een mooie week met wadlopen, barbecueen, fietsen, boottocht op de waddenzee en genoeg speeltijd voor de kinderen.

De andere week hebben we in Markelo in het vakantiehuisje van Pauls ouders doorgebracht. Het begint bijna een traditie te worden. We hebben Sam en Famke daar op privé zwemles gedaan omdat we vonden dat ze met de Duitse methode (lees: geen methode) niet goed en snel genoeg leerden zwemmen. Het was een groot succes; Sam kon na die week eindelijk min of meer fatsoenlijk op zijn buik zwemmen (kikker, vliegtuig, potlood). Famke kan zich al trappelend boven water houden. Dit doen we in een volgende vakantieweek weer. Een dagtrip naar Wildlands in Emmen viel ook in de smaak, al vonden wij wel dat het eerder een attractiepark was geworden dan een dierentuin zoals het Noorderdierenpark vroeger was.

Op het einde van onze week in Markelo hebben we eindelijk ome Fons en Femmy in hun nieuwe woning in de binnenstad van Dordrecht bezocht. Goed om te zien dat onze (schoon)broer en zijn vriendin zo leuk terecht zijn gekomen. Na een culinaire lunch met banaan-Nutella-tosti´s (voor Sam en Famke), heeft Fons ons door de binnenstad rondgeleid. Wij kenden Dordt nog niet echt en waren onder de indruk.

Aan het einde van de schoolvakantie, werd on ze kleine meid al weer vijf. Dit hebben we gevierd met een kinderfeestje in ons hofje (op de foto´s) en na de heftige en verfrissende onweersbui met een barbecue met de ouders (helaas niet op de foto´s).

Als afsluiter nog een link naar wat diverse foto´s die niet echt in een ander album pasten.

Written by pcammaert

September 30, 2016 at 12:15

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: