Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Andalusië 2

leave a comment »

IMG_2498

Twee weken geleden was het in Hamburg herfstvakantie. Voor het invallen van de winter wilden we nog even wat zonnestralen opvangen en daarbij was onze keuze op Andalusië gevallen. Ruim vier jaar geleden waren we daar al eens maar toen hadden we omgeving van Sevilla en de Atlantische kust niet gezien. Door in de buurt van Sevilla een huis te huren, hadden we een goede uitvalsbasis om de omgeving op dagtrips te bekijken. Opa Jac was er ook bij.

De week begon met een paar erg regenachtige dagen, maar daarna klaarde het op en hadden we veel zon en iedere dag temperaturen tot in de 30 graden. Zo eind oktober was het zwembad bij het huisje al redelijk afgekoeld maar door die temperaturen toch nog goed te doen.

Na onze vlucht op Malaga en een kort bezoek aan die stad, zijn we gelijk doorgereden naar Sevilla. Tijdens het doen van de eerste inkopen werden we gelijk (hernieuwd) verrast door het geweldige aanbod aan verse vis, schaaldieren, kazen en hammen in de winkel. Daar wordt echt enorm veel plaats voor ingeruimd en we hebben er de hele week het nodige ingekocht.

Onze dagtrips hadden we bewust zo ingepland dat we om de dag een verre reis en iets dichtbij Sevilla hadden. De dag na aankomst hebben we in de provincie Huelva ten westen van Sevilla de plaatsen bezocht van waaruit Columbus zijn reizen naar Amerika gestart ist. Na afloop hebben we een herfstige maar mooie strandwandeling gemaakt op de tientallen kilometers ongerept strand van het Doñana NP. We besloten later de week terug te komen om de rest van het park te bekijken.

Op maandag stond Jerez de la Frontera op het programma waar we de koninklijke rijschool en -hoe kan het ook anders- een sherry bodega bezocht hebben. De rijschool was erg interessant en vooral voor de kinderen vermakelijk. Het blijft mooi om te zien hoe kinderen helemaal gefascineerd zijn van dieren. De rondleiding in de bodega was aardig maar gruwelijk commercieel en veel te lang. Dat had wat authentieker en beknopter gekund.

Dinsdag hebben we dan eindelijk Sevilla bezocht. Om langszaam op te bouwen zijn we met de kathedraal met daarin het graf van Columbus en de stierenvechtersarena, de Plaza de Toros, begonnen. Het absolute hoogtepunt, het Real Alcazar, hadden later die week ingepland. Sevilla heeft een compact stadscentrum met vele steegjes vol met tapas barretjes. Zo compact dat we tijdens onze moeizame zoektocht naar een parkeerplek nog door de politie aan de kant werden gezet. Dat was even zweten. De stad en de geweldige tapas als lunch maakten dit meer dan goed.

De dag daarna stond dan weer een verre rit naar Arcos de la Fronteira op het programma. Deze kleine stad met vrijwel alleen witte huizen, ligt op een goed te verdedigen heuveltop ruim een uur ten zuiden van Sevilla. Na een beklimming te voet heb je schiterrende uitzichten en doorkijkjes op de omliggende olijfboomgaarden, heuvels en de groen begroeide banken van de rivier Guadalete die zich om Arcos heenslingert.

Het mooiste hadden we tot het laatste bewaard. Twee dagen voor vertrek stond helemaal in het teken van het koninklijke paleis in Sevilla, het Real Alcazar. De paleizen werden honderden jaren geleden gebouwd door Moorse koningen, de eeuwen daarop voordurend aangepast en worden tot op de dag van vandaag gebruikt door de Spaanse koninklijke familie. De stijl van het geheel deed ons erg denken aan ons bezoek aan de kathedraal van Cordoba en het Alhambra in Granada. In de tuinen eromheen konden we tussendoor de indrukken verwerken en uitrusten onder het genot van een hapje en drankje.

Op de allerlaatste dan sloten we ons bezoek af met een tweede bezoek aan het Doñana NP waar we een wandeling hebben gemaakt en het bedevaardsoord El Rocio hebben bezocht. Omdat het een zaterdag was, belandden we tussen vele Spaanse families die een weekendtripje maakten. Heerlijk om je voor de verandering enkel tussen locals te zijn.

Written by pcammaert

November 16, 2016 at 07:27

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: