Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Mürren 1650m

leave a comment »

IMG_3121

Als allerlaatste deelstaat van Duitsland had Hamburg dit jaar midden maart skivakantie. Die heette dan ook toepasselijk Frühlingsferien, oftewel voorjaarsvakantie. Dat dekte de lading goed want het was erg lekker en warm weer op de piste. Dat had ook gevolgen voor de condities van de pistes, maar daarover meer.

Na vier jaar in het kanton Wallis aan de zuidzijde van de Alpen te hebben gezeten, hadden we dit jaar een huisje in het autovrije dorp Mürren (1650m) in het Berner Oberland gevonden. Door een boekingsfoutje van onze verhuurder werden we in een andere woning gezet dan we oorspronkelijk hadden geboekt. Toen we dat een week voor vertrek hoorden, hadden we daar geen goed gevoel bij; De woning stond niet op internet en de verhuurder kon ons geen foto´s kon sturen. Bij aankomst bleek ons gevoel onterecht; we hadden een vette upgrade gekregen in de vorm van modern, nieuw en luxe huisje aan de piste met terras op het zuiden en naast de skischool. Geen gesleep en gesjouw met materiaal dus. Ook dit jaar waren Ome Fons en Femmy er weer gezellig bij.

Dan nu naar waar het eigenlijk om ging: het skiën. Waar Famke vorig jaar nog deels in de Snowgarten voor starters zat, heeft ze dit jaar de hele week als Blue Princess op de echte pistes geskied. Het gaf best wel een raar gevoel om je dochter die een heel jaar niet op de latten had gestaan, op maandagochtend gelijk naar de skilift te zien skiën… Sam werd dit jaar ook weer een groep hoger ingeschaald en was dit jaar Blue Star. De filmpjes in het fotoalbum zeggen eigenlijk genoeg over hoe hij het daar deed. Hij is die week zelfs met Femmy meermaals zwarte pistes afgegaan. Ongelofelijk! Ome Fons stond het tweede jaar op de latten en heeft weer privéles genomen. Hij ging keurig gecontroleerd in pizzapunt de piste af. Het bracht bij ons de herinneringen naar boven hoe wij ca. tien jaar geleden zijn begonnen.

Buiten het skiën hebben we natuurlijk gepraat, gekookt, gelezen, etc. Het was fijn om dingen te doen waar je thuis veel te weinig aan toekomt, zoals met de kinderen spelletjes spelen. Doordat we de hele week alleen maar zon, zon nog eens zon hadden, konden we heerlijk op het terras luieren. Hoogtepunt voor de mannen was mogelijk de Bollinger Champagne op de Schilthorn (2970m).

En dan brengt die zon ons bij een klein minpuntje. Overdag steeg het kwik tot wel 14 graden. Op ons terras was het zelfs in een t-shirt nog erg aangenaam maar de laag gelegene pistes werden na het middaguur wel erg papperig. We moeten toch wat te zeuren hebben…

Wat echt traditie begint te worden, is dat we de week ook dit jaar weer hebben afgesloten met een vriendenbezoek en laatste overnachting in onze oude woonplaats Zürich. Overdag hebben we Wolfram in zijn winkel met Nederlandse producten, het Holländische Lädeli, bezocht. Hij had de zaak twee jaar geleden overgenomen en het was goed om te zien dat hij daar succesvol en gelukkig mee is. ´s Avonds hebben we dan met de oude vriendenclub en kids gegeten en bijgepraat.

Written by pcammaert

March 30, 2017 at 20:18

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: