Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Zomervakantie 2017

leave a comment »

IMG_5370

Na ons blog de hele zomer links te hebben laten liggen, is het tijd voor een inhaalslag. Waarschuwing: Dit gaat dus een longread worden met héél véél links naar fotoalbums!

De zomer kwam wat laat op gang maar begon voor ons gelijk heftig met de G20. Meerdere dagen lang leek de stad wel oorlogsgebied: autoverkeer was vrijwel onmogelijk, van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat hingen meerdere zware legerhelikopters in de lucht en de straten waren vergeven van politiebusjes, waterwerpers en pantservoertuigen. De basisschool van Sam werd een halve dag gesloten en wij moesten politiecontroles voorbij om de buurt in te kunnen. Op de slotavond was er voor de regeringsleiders een concert in de Elbphilharmonie bij ons om de hoek georganiseerd. Na afloop reden alle hoogwaardigheidsbekleders letterlijk voor onze voordeur in colonne voorbij. We hebben ze allemaal gezien: Jacob Zuma (ZA), Donald Trump (VS), Christine Lagarde (IMF), Vladimir Putin (RU), Angela Merkel (DE), etc. etc.

Voor de zomervakantie heeft Famke met een zegening in der kerk en een allerlaatste uitstap naar het Elbstand afscheid in de KiTa genomen. Na zes jaar gaat ze nu naar de Vorschule, equivalent met de Nederlandse groep 2. Volgend jaar wordt ze welliswaar pas ècht “eingeschult” in de eerste klas (NL: groep 3), maar voor haar (en ons!) voelde het toch als een echte eerste schooldag en het begin van een nieuw tijdperk.

De welverdiende zomervakantie begonnen we met een ruime week voor ons als gezin. Vanuit uitvalsbasis Markelo maakten we dagtripjes. Ieder mocht een wens doen: Famke wilde zwemmen, mama naar Burgers Zoo, Sam koos voor waterfietsen (Nordhorn) en papa wilde naar de sigarenfabriek De Olifant in Kampen. Tussen de uitjes door kregen Sam en Famke weer turbo-privé-zwemles. Met succes, want de juffen vonden dat Sam wel z´n B-diploma kon halen. Dat we daarvoor begin oktober nog een keer terug moesten komen, hadden we er graag voor over.

In de daaropvolgende weken werden de kinderen bij de opa´s en oma schandelijk verwend. De foto´s en filmpjes in het fotoalbum van opa Peter en oma Renske enerzijds en opa Jac anderzijds spreken voor zich. Het mooie was dat papa en mama in die tijd een aantal dingen hebben kunnen doen die al lang op onze lijst stonden. Zo zijn we een lang weekend bij Pauls neef Pim in Londen langs geweest. In de standaard attracties waren we niet zo geinteresseerd. Met Pim zijn we daarom te voet en met leenfietsen “off the beaten track” gegaan. Zo leuk om Londen door de ogen van een inwoner te zien en toegang te hebben tot plekken waar je normaal niet komt (memberclubs! :-)). Heel indrukwekkend was een bezoek aan de uitgebrande Grenfell Tower en de daarnaast gelegen buurtkerk.

Terug in Hamburg zijn we nog een aantal keer uit eten geweest, hebben we op de Alster gezeild en ´s avonds een “Wasserlichtkonzert” in Planten un Blomen bijgewoond. Dingen die al lang op onze lijst stonden en die we om de hoek konden doen. Toch hadden we daar op een of andere manier in de normale hectiek niet de tijd voor gemaakt. Wellicht omdat we dachten dat we dat altijd nog wel konden doen.

Nadat we Sam en Famke midden augustus op hadden gehaald, hebben we in de laatste weken van de zomervakantie nog een lang weekend aan de Oostzee verbracht en in en openluchttheater een opvoering van Karl Mays Old Surehand gezien. In Noord-Duitsland een verplicht nummertje en als je in de buurt bent een absolute aanrader.

In de volgende post meer over de start van het nieuwe schooljaar…

Written by pcammaert

November 13, 2017 at 21:37

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: