Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Winter 2018

leave a comment »

IMG_4724

Na een lange en druilerige winter is de lente nu eindelijk goed losgebarsten. We zijn ietwat laat, maar toch is het een mooi moment om even terug te kijken op de hoogtepunten van de afgelopen maanden.

Sam en Famke zijn lekker bezig met zwemmen. Nadat Sam in Nederland afgelopen zomer zijn B-diploma had gehaald (zie eerdere post), hebben ze eind vorig jaar meegedaan aan een zwemwedstrijd. Sam heeft ondertussen het Duitse Jugendschwimmabzeichen Bronze binnengesleept en Famke het Seepferdchen. Een vergelijking met de Nederlandse diploma´s is door de afwijkende eisen wat moeilijk. Met het Seepferdchen verdrink je niet meer, maar zwem je nog als een hondje. Bronze is ruwweg het B-diploma.

Sinterklaas hebben we in Hamburg twee keer gevierd; de eerste keer bezocht de goedheiligman alle Nederlandse kinderen in de basisschool bij ons om de hoek. Florence zat al een aantal jaar in de organisatie en dit jaar was er voor Paul ook een rol weggelegd; Hij mocht de dag aan elkaar praten op het podium. Leuk om te doen, al bleken de sinterklaasliedjes er niet helemaal meer goed in te zitten. Voor volgend jaar moet daar dus aan gewerkt worden. De week erop bezocht Sinterklaas dan nog extra de kinderen van de Nederlandse school.

Kerst en oud en nieuw waren we in Nederland bij onze ouders. Tussendoor hebben we met verschillende vrienden en kennissen afgesproken om bij te spreken en voor de kinderen om te spelen. Omdat we een soort van smartphone-detox deden, moeten julie het zonder beeldmateriaal doen. Voor de verandering geen punt toch?

In januari werd Sam negen. Zijn verjaardagsfeestje hebben we gevierd met Slot Car Racing, zegmaar een Carrera racebaan in het groot. We hadden geluk dat we de mooiste en grootste baan kregen en 12 kinderen samen met papa, mama, opa en oma rondjes konden draaien. Je wordt er erg fanatiek van!

Toen in het nieuwe jaar de temperatuur dan eindelijk daalde, hebben Sam en Famke met de Nederlandse school de jaarlijkse alternatieve Elfstedentocht gereden. Met deze sponsortocht haalden de kinderen geld op voor leermiddelen van de Nederlandse school. Zwieren op het ijs is altijd weer leuk. Volgend jaar misschien op natuurijs…

Tot slot werden bij het kinderkoor de kinderen herdacht die drie jaar of meer lid waren. In het geval van Sam waren dat er vijf. Zijn eerste lustrum dus. We zijn trots op ons zangtalent!

In de volgende post staan we stil bij onze skivakantie…

Written by pcammaert

May 2, 2018 at 19:45

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: