Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Flims 1100m-3018m

leave a comment »

IMG_4836

Het zal niemand verbazen dat onze skivakantie weer naar Zwitserland ging. Wel hadden we ook dit jaar een nieuw gebied uitgekozen. Onze keus was op Flims in het kanton Graubünden gevallen. We waren hier al vaker geweest om te wandelen. Daarom wisten we eigenlijk al van te voren dat het niet tegen kon vallen. Het dorp ligt voor Zwitserse begrippen redelijk laag op 1100m maar omdat de pistes boven de 1630m liggen, is het sneeuwzeker. De afdaling vanaf de Vorab Gletscher op 3018m was best wel heftig met veel wind.

Opa Peter en oma Renske hadden vorig jaar aangegeven dat ze ook wel eens met ons naar de sneeuw wilden gaan. U vraagt, wij draaien. We hadden twee appartementen naast elkaar waarbij dat van ons groter was en een tafel voor zes personen had. We konden dus samen ontbijten en eten, maar ´s nachts had iedereen zijn rust. In theorie dan. In de praktijk tippelden Sam en Famke iedere ochtend om half zeven over de gang om bij opa en oma aan te kloppen. Druiven! Erg mooi dat opa en oma het hele gebeuren eens een keer van dichtbij mee konden maken.

Het mooie aan de skischool was dat die de hele dag was inclusief middageten. Dat hadden we de afgelopen zes jaar nog nergens en was voor ons erg prettig. We konden met z´n tweeën langere touren maken zonder dat we moesten haasten om de kids voor het middageten af te halen. Met skiën ging het lekker: Sam en Famke mochten allebei weer een groep omhoog en bij de afsluitende wedstrijd behaalde Sam (net als voorgaande jaren) de eerste plaats. Famke sleepte een mooie grote bronzen medaille binnen. Verder laten we het fotoalbum voor zich spreken.

Ook dit jaar weer hebben afgesloten met een bezoek aan en laatste overnachting in onze oude woonplaats Zürich. ´s Avonds hebben we met de oude vriendenclub en kids gegeten en bijgepraat.

Written by pcammaert

May 5, 2018 at 19:05

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: