Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Zomer 2018 (2/2) – Lötschepass 2690m en Elzas

leave a comment »

IMG_5499

Toen we acht jaar geleden van Zwitserland naar Hamburg verhuisden, deden we dat met een zwaar hart. We hadden een geweldige vriendenkring opgebouwd en genoten er enorm van dat we zo dichtbij in de bergen konden wandelen.

Omdat Famke nu bijna zeven jaar is, vonden we het tijd om voorzichtig onze oude liefde weer op te pakken. Samen met Dirk, Anita en hun kinderen Nout en Nils zijn we de Gemmipas (2346m) van noord naar zuid overgestoken en hebben we ´s nachts in een eenvoudig berghotel overnacht. Sam en Famke zien Nout en Nils maximaal één keer per jaar, maar iedere keer is de klik geweldig. Het is net alsof ze dagelijks met elkaar spelen en de draad van gisteren weer oppakken.

De dagen daarna zijn wij met z´n vieren verder getrokken en in omgekeerde richting van zuid naar noord de Lötschepass (2690m) overgegaan. Sam en Famke hielden zich geweldig: zowel bij de beklimming met 750 hoogtemeters als de afdaling van 1.500m gaven ze geen kik. Echt top! Op een kleine regenbui op de eerste dag na, was het heerlijk wandelweer. De overnachting in de Lötschberghütte met massenlager was ook spannend voor de kids. Op de weg terug naar Hamburg hebben we nog een paar dagen in de Elzas doorgebracht om herinneringen op te halen. Natuurlijk zijn er ook nog wat mooie flesjes Gewürztraminer en Riesling ingeslagen.

Alle foto´s vind je hier.

Written by pcammaert

August 23, 2018 at 18:42

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: