Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Tunesië

leave a comment »

IMG_7387

In onze herfstvakantie zijn we een lange week naar de zon gereisd voordat de lange koude, natte, donkere tijd van het jaar begint. Op internet hadden we twee maanden geleden voor een mooi prijsje nog een TUI resort in Tunesië gevonden. Het was onze eerste all-inclusive clubvakantie en hadden daar wat twijfels bij. Zo waren we bang dat het misschien wat massaal en goedkoop zou zijn. Ten onrechte: het resort lag er piekfijn bij, het eten was perfect en het publiek gedroeg zich netjes. En voor ons belangrijk: zelfs de tafelwijn was te drinken. Omdat we wat vliegschaamte hadden, hebben we bovendien voor het eerst onze CO2-uitstoot gecompenseerd.

Wat ons opviel was dat bijna niemand die week het resort verliet. Van Tunesië hebben die dus alleen maar de berm van de weg tijdens de transfer naar het vliegveld gezien. Wij hebben op twee dagen een auto met chauffeur geboekt. Op de eerste dag zijn we naar twee Unesco werelderfgoederen geweest: de stad Kairouan en het amfitheater van El Djem. Twee juweeltjes waar nauwelijks toeristen te zien waren. De tweede dag zijn we naar Tunis geweest, waar we de ruïnes van het oude Carthago, voorstad Sidi Bou Said met zijn typische wit-blauwe huizen en de soek hebben bezocht. De soek was moeilijk op foto vast te leggen maar we hebben van de de overweldigende geuren, kleuren en geluiden genoten. Wat ons op beide dagen opviel was dat het land helemaal niet zo toeristisch aanvoelt. Je wordt nergens lastig gevallen door opdringerige verkopers en als er al veel toeristen zijn, zijn de meesten daarvan Tunesiërs.

Op de resterende dagen hebben we gedaan wat je zoal in een resort doet: zwemmen, luieren en boeken lezen. Sam en Florence zijn erg sportief geweest en hebben in drie dagen hun catamaran-brevet gehaald.

Voor ons was de week een groot succes en voor herhaling vatbaar, want het land heeft nog meer bezienswaardigheden.

Written by pcammaert

October 19, 2019 at 12:57

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: