Paul, Florence, Sam en Famke

Verhalen van de familie Cammaert-de Bruin

Finland

with one comment

IMG_8403

Omdat de tweede Corona-golf voor de deur staat en onze plannen voor de kerstvakantie zeer waarschijnlijk in het water gaan vallen, kijken we met veel mooie gevoelens terug op onze zomervakantie in Finland. Het bleef tot op het laatste moment spannend maar gelukkig gingen de grenzen net op tijd open. We hebben maar één kleine aanpassing moeten doen: de Corona-hotspot Stockholm hebben we overgeslagen.

Het was nog best wel een reis om er te komen: we moesten twee veerboten nemen en vanuit Hamburg bijna 1.500 km rijden. Aan de grenzen van Denemarken, Zweden en Finland werden we steeds gevraagd naar de reden van ons bezoek. Omdat wij familie bezochten, mochten we gelukkig overal doorrijden. Ook de afstanden in het land zelf zijn fors. Daarom hebben wij ons beperkt tot het zuiden, zeg ruwweg de driehoek Turku, Tampere en Helsinki. Ondanks dat de afstanden groot zijn, is het ontspannen rijden; Er is nauwelijks verkeer op de weg en je hebt continu uitzicht op de schitterende natuur.

In de buurt van Tampere hebben we Florence haar broer Victor bezocht die daar een jaar geleden naartoe is verhuisd. Wij hebben daar in “the middle of nowhere” zo´n typisch rood houten huisje aan een meer gehuurd en uitstapjes in de omgeving gemaakt. Het huisje had een houtgestookte sauna en die hebben we uitgeprobeerd. We hadden eigenlijk niks met sauna’s maar zijn nu helemaal om! Iedere avond stookten we de sauna voor het eten op zodat hij na het toetje lekker op temperatuur was. Het was geweldig om dan na iedere sauna-gang in je eigen meer te kunnen springen.

De tweede stop was in Helsinki, een mooie compacte en overzichtelijke stad waarin we eigenlijk alles te voet konden doen. Daar hadden we met Hans afgesproken, een oud klasgenoot van Paul. Leuk om elkaar na ongeveer 25 jaar weer te zien en vast te stellen dat iemand, op wat haarverlies na, totaal niet veranderd is.

Onze reis eindigden we op een klein eilandje in de Archipelzee (deel van Oostzee). Ook hier hadden we een huisje met houtgestookte sauna. De dagen hebben we met wandelen, zwemmen, lezen en zeilen doorgebracht. Heerlijk buitenleven en wat een fantastisch land!

Written by pcammaert

October 29, 2020 at 11:59

Posted in Uncategorized

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prachtige plaatjes van het buitenleven met grill!

    Fons Cammaert

    October 31, 2020 at 23:44


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: